28 Kasım 2011 Pazartesi

VİŞNELİ TATLI

Sütlü tatlılarda meyveli sosları, meyve parçalarını oldukça severim. Meyvenin, girdiği her tatlı ve pastayı da daha hafif ve lezzetli kıldığını düşünürüm.Özellikle vişne, karadut ve böğürtlen gibi mayhoş tatlar favorimdir.

Sizde benim gibi düşünüyorsanız yapımı oldukça pratik olan bu tatlıyı denemenizi öneririm.
Kakaolu krema malzemeleri:
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı kakao
yarım su bardağından biraz fazla şeker
3 su bardağı süt
Vişneli puding:
1 paket vanilyalı puding
3 su bardağı vişne suyu
1 paket vanilinli şeker
Ayrıca: 1,5 paket kakaolu pötibör bisküvi
     
Hazırlanması:
Kremayı ve pudingi ayrı tencerelerde  pişirin. (vanilyalı pudingi süt yerine vişne suyu ile pişiriyoruz)Borcama 1 sıra bisküviyi dizin. Üzerine kakaolu kremanın tamamını yayın. Tekrar bisküvi dizip en üste vişneli pudingi yayın. İstediğiniz şekilde süsleyin
afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder