20 Ocak 2012 Cuma

BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA

 Beşamelli makarnalara da, sebzelere de bayılıyorum. Ama ne yazıkki kilolarla başımız dertte olunca pek sık yapamıyorum.Geçenlerde kızım isteyince hadi bende bir kaçamak yapayım dedim.Siz de beşamelli makarnalardan hoşlanıyorsanız kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Harika oldu.

MALZEMELER:                1/2 paket herhangi bir cins makarna
                                             3 adet uzun sosis
                                            1 kutu konserve mısır
                                            kaşar peyniri
BEŞAMEL SOS İÇİN:       2 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
                                            2 yemek kaşığı un
                                            2 su bardağı süt
                                            tuz, karabiber
YAPILIŞI:Makarnanızı tuzlu, bol suda haşlayın. Süzün.
-Beşamel Sos için; tereyağını tencerenize alıp, eritin. Unu ekleyin. 1-2 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Azar azar ve yine karıştırarak sütü ilave edin. Kaynayıp, kıvam alıncaya kadar pişirin. Boza kıvamında akışkan bir sos olmalı. Beşamel sosun 3/2 sini haşladığınız makarna ile karıştırın.Mısırları ve ince doğradığınız sosisleride(mantar,sucuk,biber gibi zevkinize göre farklı malzemelerde ekliyebilirsiniz.) makarnaya ekleyin.Hazırladığınız karışımı yağladığınız borcama boşaltın.Üzerine kalan beşamel sosu gezdirin ve 180 C ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.En son olarak ince dilimler halinde hazırladığınız kaşarları makarnanın üzerine dizerek kaşarlar eriyene kadar fırında bekletin.

Afiyet olsun.....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder