21 Ocak 2012 Cumartesi

HAVUÇLU KEK

Mutlaka denemenizi öneririm.........

Malzemeler:

·          3 su bardağı rendelenmiş havuç
         1,5 su bardağı un
            1 paket kabartma tozu
     1 çay kaşığı karbonat

      1 çay kaşığı tuz

     2 tatlı kaşığı tarçın

   4 yumurta

    1 paket vanilya

   1,5 su bardağı toz şeker

   1+1/4 su bardağı sıvıyağ

   1 su bardağı ceviz  (arzu ederseniz 2 yemek kaşığı kuş üzümü)


Yapılışı
  
  Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sıvı yağıda ilave edip çırpmaya devam edin.

      Kuru malzemeleri (Un, kabartma tozu, vanilya, karbonat, tarçın) beraber eleyerek yumurtalı karışıma ilave edin. Hepsini beraber çırpın.
Karışıma havuç ve cevizleri de ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.

       Yağlanmış kek kalıbına dökün.
      Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 40-45 dakika pişirin. İlk 20 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın.

Buda farklı bir şekilde hazırladığım havuçlu kekim. Kare kalıpta pişirip ortadan ikiye böldüm.
Arasına kremşanti sürdüm ve tüm keki kremşantiyle kapladım.Erittiğim bitter çikolata ile süsledim.
          Afiyet olsun…….


  

1 yorum:

  1. Thank you for the information, the article is very well-written.

    YanıtlaSil