27 Nisan 2012 Cuma

ÇİKOLATA SOSLU MEYVELİ PASTA

Kayınvalidemin günü için hazırladığım pasta.

PANDİSPANYA İÇİN MALZEMELER:

 4 Adet Yumurta
 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
 1 Paket Kabartma Tozu
 1 Paket Vanilya

 KREMA İÇİN:

3 Su Bardağı Süt
2 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Un
2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
1 Paket Vanilya
2 Adet Yumurta Sarısı

arasına arzu ettiğiniz meyveler(ben kivi muz ve çilek kullandım) , damla çikolata , bir paket krem şanti ,fıstık içi
üzerine çikolata sos

YAPILIŞI.
Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar   çırpın. Şeker eriyince yağı ve  yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın.
 Toz malzemeleri  birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. Bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur.
 Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 10-15 dk sonra, keki kalıptan çıkarın ve ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın.Pandispanyayı, pişirdikten sonra, en az bir gün dinlendirmelisiniz.
Krema için vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca,yani göz göz olunca  bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Karışım ılınıncaya kadar ara ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
Pandispanyayı 3 eşit parçaya ayırın.Kelepçeli kalıbı tabanı olmadan, pasta yapacağınız servis tabağına yerleştirin.1.parçayı en alta koyun ve süt ile ıslatın, üzerine kremanın yarısını yayın.İnce ince doğradığınız meyveleri kremanın üzerine yerleştirin. 1 bardak süt ile hazırladığınız krem şantiden ince bir tabaka meyvelerin üzerine yayın damla çikolata ve fıstıktan serpiştirin. Üzerine ikinci parçayı kapatın ve süt ile ıslatın. aynı işlemleri bu katta da tekrarlayın ve son parça pandispanyayı da en üste yerleştirip en az 3 saat dolapta bekletin.
Dolaptan çıkardığımız pastayı kelepçeden dikkatlice çıkarın her yerini krem şantiyle kaplayın.Üzerini çikolata sos ve hindistan cevizi ile süsleyin.Afiyet olsun...


2 yorum: