Bu mezeyle ilk tanışmamda resmen görüntüsüne aşık oldum. Masada o kadar asil ve hoş duruyordu ki kimse görüntüye kıyıp yemeğe teşebbüs edemiyordu.Büyüsünden kurtulup aldığım ilk çatalda ise mest oldum.Muhteşem... Nefis.....Harika.....Olağanüstü.....
MALZEMELER:
- 4 Adet (İri) Kırmızı Biber
- 4 Adet Yeşil Soğan
- 1 Su Bardağı (Ezilmiş) Beyaz Peynir
- 7-8 Dal Maydanoz
- 1 Yemek Kaşığı (iri kırılmış) Ceviz
- Tuz - Karabiber
- Zeytinyağ
- Limon
YAPILIŞI:
- Biberleri közleyin ve kabuklarını soyun, bir taraftan keserek açın ve içini temizleyin.
- Beyaz peynir, kıyılmış maydanoz, ceviz, tuz, karabiber ve çok az zeytinyağını karıştırın.
- Biberlerin geniş tarafına peynirli karışımdan koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.
- Taze soğanın yeşil kısımlarını kesin, ve üzerine kaynar su dökün, 4-5 sn. suda bırakıp süzün. Soğanlar yumuşayınca sarmalarınızı rahatlıkla fiyonk yapabileceksiniz.
- Sarma işlemi bitince üzerine az miktarda zeytinyağ ve limon suyu gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder