16 Nisan 2012 Pazartesi

KIRMIZI BİBER SARMASI


Bu mezeyle ilk tanışmamda resmen görüntüsüne aşık oldum. Masada o kadar asil ve hoş duruyordu ki kimse görüntüye kıyıp yemeğe teşebbüs edemiyordu.Büyüsünden kurtulup aldığım ilk çatalda ise mest oldum.Muhteşem... Nefis.....Harika.....Olağanüstü.....

MALZEMELER:
  • 4 Adet (İri) Kırmızı Biber
  • 4 Adet Yeşil Soğan
  • 1 Su  Bardağı (Ezilmiş) Beyaz Peynir 
  • 7-8 Dal Maydanoz
  • 1 Yemek Kaşığı (iri kırılmış) Ceviz
  • Tuz - Karabiber
  • Zeytinyağ
  • Limon

YAPILIŞI:

  • Biberleri közleyin ve kabuklarını soyun, bir taraftan keserek açın ve içini temizleyin.
  • Beyaz peynir, kıyılmış maydanoz, ceviz, tuz, karabiber ve çok az zeytinyağını karıştırın.
  • Biberlerin geniş tarafına  peynirli karışımdan koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.
  • Taze soğanın yeşil kısımlarını kesin,  ve üzerine kaynar su dökün, 4-5 sn. suda bırakıp süzün. Soğanlar yumuşayınca sarmalarınızı rahatlıkla fiyonk yapabileceksiniz.
  • Sarma işlemi bitince üzerine az miktarda zeytinyağ ve limon suyu gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder